Delaminering

Deboichet R20 DelaminateDet er heldigvis ikke noget der sker hver dag, men med den øgede konkurrence på formula finnerne, øges også presset for at skabe mere fleksibilitet, blødhed, men også stivhed. Det lyder lidt som en underlig blanding, og der findes fremragende sider på nettet som beskriver forskellene og deres effekt ganske godt, så det undlader jeg her.

At Deboichet laver rigtig gode finner er der ingen tvivl om, men at de også er under pres vidner billederne her om, finnen er simpelthen delamineret, dvs gået helt fra hinanden, ikke kun midt på, men også vertikalt – ned langs fronten. Surt er det at være ejeren, men interessant nok for os andre at se hvorledes en Deboichet formula finne er opbygget, carbon hele vejen igennem, lækkert. At en finne delaminerer sådan hører heldigvis til sjældenhederne, men for R20’erens vedkommende har der været forholdsmæssigt mange med denne type problem.

Deboichet’s R20 finne,  er det nyeste skud på stammen fra “huset” i Syd Frankrig, udkom sidste år – 2008, den på billederne er fremstillet i juli 08. R20 finne skulle være Deboichet’s svar på den øgede konkurrence fra bla. Kashy, hvor finnen typisk er blødere i midten og specielt mod “tippen” sammenlignet med mere traditionelle typer. Kashy har jo haft utrolig stor success med sin helt specielle måde at designe og bygge finnen på, dog er prisen for en Kashy helt ude i skoven – regn med ca US $ 850,- dertil lægges fragt samt moms og så lige en ventetid tæt på et år ! Blandt andet derfor er der dukket flere alternativer op, et sådan alternativ er for eksempel F4 Fins fra San Francisco i Californien, mere om dem i et kommende indlæg.Vi lader lige synet af den deliminerede finne stå et stykke tid endnu… Klik på billederne for detaljer.

 

Deboichet R20 Delaminate

Deboichet R20 Delaminate

Deboichet R20 Delaminate

Leave a Reply

UA-26760889-1