DBO Rangliste I Nivå – Dag 2

DBO Rangliste stævne i Nivå – Dag 2 - 29/8 2010Udsigten for i dag så mildest talt elendig ud, Farvandsvæsenet havde lovet 2-4 m/s det meste af dagen, dog med enkelte perioder med 4-6 m/s. Så en del af tiden blev brugt på hygge og alternative surf muligheder. Efter skippermødet og præmieuddelingen, blev stævnet skudt af da DMI’s meldinger lød på vind i forbindelse med bygerne, og ikke meget andet. Oven på mine to elendige sejladser i går, havde jeg håbet på vind og ikke mindst muligheden for at forbedre indsatsen betydeligt, men desværre blev det så ikke muligt.

Som skrevet blev stævnet skudt af tidligt, efter præmie overrækkelsen gik der vel ca 30 minutter, hvorefter vinden tiltog, og det blev bedre og bedre. Det blev så godt, at ca. 8-10 stykker gik på vandet for at sejle og træne. Det var rigtig dejligt og givende, vinden tiltog endda fra en sydlig vindretning, hvilket også betød at tangen var kraftigt tiltagende.

Vi fik et par timers god sejlads med rig mulighed for at teste forskellige finne kombinationer. Dog var det man kunne teste og få noget ud af, var hvorledes de forskellige finner føles og reagerer. Med hensyn til hastighed, højde, downwind osv, var det selvfølgelig umuligt at få en ordentlig test, da tangen hæmmede kraftigt.

På trods af tangen, blev det til en rigtig dejlig dag på vandet, med et par timers god træning helt i top.

 

Vind max: 7,9 m/s
Vind av: 6,4 m/s
Vind retning: Syd
Board: Formula HWR
Finne: F4 CRAD 70XS, Z Fins 70 S
Mast: Enigma 550
Sejl: Reflex 11.0
Sejl trim: to en halv cm mindre ned end anbefalet
Eyelet: top
Bomhøjde: 151
Track: -1/2cm
GPS max: 22,64 knob
GPS distance: 26,1 nm
Gpx file: 290810_nivaa.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1