DBO Rangliste I Juelsminde – Dag 1

DBO Rangliste i Juelsminde 12/6 2010Der var lagt op til et rigtig spændende stævne med en super vejrmelding med masser af vind, mellem 11-16 m/s fra Vest. Det betød fralandsvind, men i og med at banen lå et stykke ude skulle der være rimelig stabil vind. Vindforholdene var dog ret svære, mest pga. den store forskel i stødene. Man kunne stå helt stille for dernæst at blive blæst til evigheden, jibes er noget svære når vinden er så ujævn, så det krævede at man var godt overpowered. For mit vedkommende betød det en størrelse større sejl end hvad jeg normalt ville sejle med, så jibes blev til tider usikre. Klart et område jeg skal arbejde videre med.

Min første start var suveræn, der var ikke mange meter før det havde været en tyvstart, men sådan skal det jo være. Starterne var generelt gode i dag, kun en enkelt gang eller to kom jeg ikke godt afsted, der var simpelthen et mega vindhul, så jeg magtede ikke at få gang i skunden og sendt den afsted, og det koster dyrt!

Jeg fik sejlet 5 runder, dvs både indledende og finaler, med fuld drøn på, hårdt, få pauser – det kørte derudaf som et velsmurt tog på skinner. Aftenen bød på god mad og hyggelig stemning, jeg var ret så mat allerede tidligt på aftenen, så derfor var det tidligt i seng for at restituere og blive klar til i morgen.

Billeder fra stævnet kan ses hos DBO.

Vind max: 17,3 m/s
Vind av: 13,8 m/s
Vind retning: Vest
Board: iSonic 101
Finne: Vector Canefire 36
Sejl: Reflex 6.2 – Reflex 7.0
Sejl trim: to cm mindre ned end anbefalet
Eyelet: top
Track: middle
GPS max: 34,7 knob
GPS distance: 47,8 nm
Gpx file: 120610_juelsminde.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1