Boink!

Windsurfing er jo en fantastisk action præget sport, der er fuld fart på og masser af udfordringer. Nogle gange kan udfordringerne blive lige store nok, andre kan man selv presse grænserne lidt for meget. Hvilken af de to muligheder jeg gjorde er jeg ikke helt sikker på, men tilbage i juni måned blev der presset godt.

Der var god luft under en session med Max og Anders i Lynæs en sen fredag eftermiddag. Jeg havde ikke helt fået styr på trimmet, og min 97’er var nok også en kende for stor i den kraftige vind og der tilhørende chop. I løbet af ganske kort tid blev jeg sendt afsted fra affyringsrampen som en bedre raket. Lige ud over “styret” og bang så lå jeg der. I kender det godt, at få en anelse for meget luft under snuden, så forsøge at kontrollere svævet mens man med stor fart har retning direkte ned i bølgen, konsekvensen er hård. Således blev jeg 3 gange i træk mindet om at jeg absolut ikke var udødelig, at fejl straffes hårdt når man presser godt på.

Først i løbet af lørdagn tegnede der sig et mørkt billede, nemlig en kraftig blødning omkring mit højre øje. Den blev værre og værre som dagene gik, og der skulle da også forklares en hel del.

Det stopper så ikke helt endnu, for I forbindelse med min træning op til Nordisk Mesterskab i Formula, blev der trænet en hel del i Tisvilde. Forholdene i Tisvilde minder en hel del om det vi kunne blive udsat for i Halmstad, så det var godt at være forberedt. En af dagene blev der presset godt på, hvor bølgesejlerne sejlede med 5.0 og nød forholdene, ja så trænede jeg med 10.0 på Formulaen. Jo der var godt skrald på, og masser af udfordringer, og specielt det at kontrollere et Formula board når man blev sendt ud over de stejle ramper i Tisvilde blev der arbejdet med. Der skulle satses og det blev der. På en af “affyrings ramperne” gik det galt, jeg fik fyret den godt af men et pust samtidig betød at jeg mistede kontrollen, og blev sendt med stor kraft fremover og blev i bedste Kruppa stil slynget direkte ind mod masten. Sådan en kulfiber mast er altså hård, og nu mere end 3 uger efter er smerterne i brystkassen der stadig. Av det gjorde ondt at lave en “Kruppa”, ja det hedder en sådan kollision med masten, en “manøvre” som Nikolaj Kruppa introducerede i foråret i Veddelev under en forårs storm, heraf navnet.

3 Responses to “Boink!”

 1. Søren MG says:

  Hej Henrik.
  Ærgerligt at vi ikke havde aftalt at mødes i Tisvilde. Vi var der i ti dage, men det må have været på et andet tidspunkt end det hvor du var ude at sejle, ellers havde jeg nok set dig. Jeg var ude at lære drengene, Jonas og Markus at sejle. De fik smag for Wind surfing. Siden har jeg været i Horsens fjord, ved Alrø dæmningen og sejle med Markus, et godt sted for de fleste at træne i. Han mangler lidt fysik så jeg er blevet i tvivl om jeg ikke skulle anskaffe et junior bord til ham. Jonas han kan godt magte det. Ellers var det fantastisk i Tisvilde. I har jo fantastiske forhold der oppe. Der er jo både smukt og en god kyst.
  Jeg tænker på at opgradere til bedre grej, men har brug for at tale med en om det. Så jeg ringer sikkert. Vi tales ved og hæld og lykke med NM.

 2. Søren MG says:

  For øvrigt så klæder den makeup dig. Du skulle bare få den på begge øjne

 3. Henrik says:

  Ja det havde været hyggeligt at mødes. Håber I fik nydt dagene i det Nord Sjællandske. Giver dig et ring en af de kommende dage. Hils familien

Leave a Reply

UA-26760889-1