Årets Bedste ?

DEN-8 i Lynæs 9/7 2009Wow hvilken dag, en dag som klart er med i opløbet om at blive udråbt til “Årets Bedste” ! Det er svært at spå om fremtiden, men i dag bliver svær at slå. Kraftig vind fra en smuk blå himmel med enkelte hvide skyer, varme i luften, lunt vand og så i selskab med gode mennesker, se det er top.

Da jeg tog afsted på ferie, viste vejrudsigten kun tegn på middelmådig vind, så det mindste grej blev efterladt hjemme. Det viste sig så selvfølgelig lige i dag at være nødvendigt, så i mangel af mit eget grej, måtte jeg låne Pauls.

Godt nok startede jeg ud på min egen iSonic 101 og Deboichet SL2 36 med Code Red 6.2, men den setup holdt ikke længe, vinden var utrolig stødene, og da jeg i forvejen var på grænsen, blev det for ukontrollabelt, så rigges ned måtte der.

Da mit mindste slalom udstyr jo lå hjemme, blev der skiftet til Pauls “setup” med iSonic 87 og Code Red 5.6 – dog fik jeg lige inden forsøgt mig med at sejle med 87’eren og så min CR 6.2’er, men det blæste igen kraftigt op, så sejlet måtte også mindskes. Godt nok er udstyret meget tæt på at være det samme, men ens egne settings er jo altså ikke med, og det er en anden følelse at sejle på race grej som ikke er ens eget, med ens egne specielle settings, specielt fodstropperne hos mig er markant anderledes. Jeg har jo en monster bred fod, man kunne fristes til at sige hobit lignende, bred er den i hvertfald, og det betyder at vinkler osv slet ikke passer, så de er svære at komme i og kontrollere boardet optimalt med. Så jeg måtte ændre i fodstroppernes setup og en del andet, rykkede rundt igen senere da det blæste kraftigt op, og endte med at have mast track lige under en cm frem for midten for at holde den nede. Ov ja, selvfølgelig var bommen også lige nede i noget der lignede lavest mulige setting for at skabe kontrol, hold da fest der var piv på.

Vinden i Lynæs 9/7 2009Jeg skulle filme Peter med kamera, og umiddelbart inden vi gik p åvandet, havde jeg lige fortalt om at jeg syv ni tretten havde været forskånet for de store skader eller materiel brud, og at man egentlig burde presse den godt, og i hvertfald kunne der ikke ske andet end man styrtede, og det er der jo jo ikke så meget i. Det var lige præcis hvad der skete 5 minutter senere, fuld skrald på, og så næsen ned i en bølge, så flyver man altså ! Styrtet ser ifølge videoen ud til at være sket pga uagtsomhed, manglende koncentration om hvad der sker forude, og vupti så hamrede jeg lige ind i en bølge og stod fast mens jeg blev slynget forud med stor kraft. Trapezen gik i stykker, og krogen gik op i “bugen” på mig, av for satan det gjorde ondt, resultatet var en stor hudafskrabning, og kraftig ømhed samt en ødelagt trapez.

Vi var på vandet stort set hele dagen, den blev fyret godt af, og der blev tilbagelagt mere end 130 kilometers sejlet distance, hold da op, jeg var også godt træt træt om aftenen. Der skete desværre det, at en stor del af mine gps data blev overskrevet da gps’en lå tændt hjemme på stuebordet i flere timer, så værdifuld data gik tabt, ØV ! På trods af det en fantastisk dag, som klart hører til i den aller bedste ende. PS. video fra dagen kommer snarest, hold øje med sektionen “Billeder og Video“.

Tak til Ole Scanholm for billedet som er taget på dagen, og tak til Thomas Christensen for finpudsningen.

Vind max: 16,3 m/s
Vind av: 13,4 m/s
Vind retning: Vest
Board: iSonic 101 og iSonic 87
Finne: Deboichet SL2 36 og SL2 32
Sejl: CR 6.2 og CR 5.6
Sejl trim: en halv cm mere ned end anbefalet
GPS max: 34,6
GPS distance: 74,6 nm
Gpx file: 090709_lynaes.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1