Træning På Holbæk Fjord

Kraftigt hævet håndEr lige kommet hjem fra en tur til Japan i forgårs, på rejsen kom jeg ud for en løjerlig ting, nemlig at min højre hånd hævede kraftigt op. Det blev værre og værre, og den var faktisk oppe i dobbelt størrelse af normalt, ses dog ikke helt så tydeligt på billedet, den lignede næsmest en op pustet opvaske handske. En tur på hospitalet, igennem et par undersøgelser og røntgen, men ikke andre tegn end en kraftig inflamation, en indvendig betændelse. Så antibiotika og smertestillende medicin blev udskrevet, på japansk. Håber ikke det skyldes overbelastning eller lign, for det kom lige efter en tur på vandet…

Søndag var der mulighed for at træne Formula hele dagen med træner og båd sammen med Jesper Vesterstrøm og andre i toppen af den danske elite i Holbæk. Planen var at der fra morgenstunden ville blive lagt bane ud, og så skulle der bare køres igennem hele dagen, afbrudt af en enkelt frokost pause midt på dagen.

Planen lød god, så Paul og besluttede os for at deltage i denne gode mulighed for at lære noget mere. Vejrudsigten så lidt sløj ud, mest vind nord på, og det endte da også først med at der omkring kl 13 var marginal vind, som var meget hullet, og det skulle vise sig ret så svært i de lette forhold synes jeg. Selv de hårde drenge gav udtryk for at det langt fra var optimalt. De vidste dog på trods af dette imponerende sejlads, hvor er det bare fedt at se.

Jeg syntes det var hårdt, jetlaggen sad kraftigt i min krop, og jeg blev flere gange rigtig svimmel, specielt den højre hånd gjorde ondt ovenpå min omgang i Japan, kunne ikke holde ordentligt om bommen, og jeg må ærligt erkende at intet kørte for mig. Det var faktisk et sørgeligt syn, under nedtællingen til en af starterne mistede jeg kontrollen over riggen, måtte snore starte mens jeg lå som en bedre spærre ballon foran de andre midt på linien, ikke optimalt.

Der kom dog et par gode briser ind i mellem, det var dejligt at komme afsted og få liv i skuden og plane derudaf. Min 11.7’er virkede meget stor, tung og træg, og jo jeg var ikke helt på toppen, men alligevel…

Senere fandt jeg ud af at den ene side i mit bom ende stykke ikke kunne lukke ordentligt, hvilket betød at bommen ikke holdt sin fastsatte længde, godt nok var det varmt men derfor skulle den jo ikke være blød som smør. Når jeg halede ind i bom udhalet skete der stort set intet, der var stadig en meget flot dybde i sejlet som passede fint til en gang downwind, men elendigt til kryds. Det var dog først et par dage senere at jeg opdagede kilden til dette, men mere herom i en nyere post.

Ikke optimal sejlads for mit vedkommende, syens jeg sejlede med hovedet under armen og performede som en sæk kartofler. Trods alt var det dejligt at være på vandet og aktiv i 2 timer, og ikke mindst at opleve og se de dygtige sejlere i aktion.

Vind max: 6,0 m/s
Vind av: 4,5 m/s
Vind retning: øst
Board: Formula 161
Finne: Dedboichet R19
Sejl: CR 11.7
Sejl trim: -2, helt ned til pulley’s
GPS max: 20,9
GPS distance: 8,2 nm
Gpx file: 250508_holbæk.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1