Speed Location Farø

Speed Location FarøAt se hvor hurtigt man kan sejle er jo altid sjovt, og faktisk også ret så udfordrende. Der er en lang række faktorer der skal spille sammen for at få det maksimale ud af det. For lang tid siden læste jeg på Henrik Bærentzen’s hjemmeside om en dag hvor de var taget til Farø for at sejle speed, det så ud til at være et rigtig godt spot, så Henrik blev kontaktet for yderligere information om stedet.

Farø ligger mellem Sjælland og Falster, på motorvej E47/E55. Selve spottet ligger på selve dæmningen mellem Farø og næste ø som er Bogø. I vestlige retninger kommer vinden blæsende ned gennem Storstrømmen og hen over Farø, og øen fungerer nærmest som en barriere mod bølgerne, så der er totalt fladt.

En mulighed i østlige vindretninger er efter at være kørt fra ved broen på Farø at holde mod Bogø. Når man kører over dæmningen, ligger spottet som fungerer i østenvind på højre side, du er ikke i tvivl, da du sikkert ikke er alene dernede i en østenvind.

Så der er altså gode muligheder i området i vestlige og østlige retninger. Der findes 2 vindmålinger som kan give god indikation af forholdene i området. Nemlig DMI’s målestation i Vindebæk, placeret på sydspidsen af Møn, lidt østligt for Bogø. Vindmåleren hos Masnedø Marinecenter på Masnedø, lidt vestligt for Farø, er den anden vindmåler som er med til at give et godt overblik over de aktuelle forhold i området. Foruden vindmålingerne, er der en tredie mulighed for at danne sig et indtryk af området på afstand, nemlig Vejdirektoratet’s webcam som er opsat i pylonen nærmest Farø. Kameraet peger mod nord, dvs. mod Sjælland, og giver et fint billede af forholdene på netop Farø.

På trods af at spottet ser lovende ud, er det endnu ikke lykkedes mig at komme derned og prøve det, men mon ikke 2009 bliver året hvor det skal afprøves. Er du i tvivl om hvor det er, så brug Krak eller Google til at lokalisere stedet. Tak til Henrik Bærentzen og Roger Henriksen for svar på spørgsmål om spottet.

Leave a Reply

UA-26760889-1