Slalomstævne I Lynæs

DEN-8 i Lynæs 18/9 2010I det der må kunne kaldes en perfekt vejrudsigt, skulle der i dag afvikles LWC Slalom Cup – slalom stævne i Lynæs, et en dags stævne med kun slalom, og hvor bredde og elite havde mulighed for at dyste. Måske var udsigten lidt for perfekt, de reelle forhold skulle i hvertfald vise sig, at blive noget af en mundfuld for flertallet. Vinden var meget kraftig, i ren vest, men skiftede en gang imellem et par grader, hvilket betød at det kunne være en anelse svært at holde mærkerne oppe, ikke det store problem, vi accepterede udfordringen, og fik sejlet 6 runder.

Der blev oprettet 3 klasser, senior – de med sejlnummer og rangliste erfaring, b række – dem uden, og en junior række. Jeg skulle i senior, av for en udfordring! En 4 gange så lang bane, mærket langt ude som skulle rundes 3 gange, så det var noget af en mundfuld. Jeg havde gjort min setup med Reflex 5.4’eren klar, og havde også testet den, men umiddelbart inden starten, skiftede vinden gear, og jeg havde store udfordringer med kontrol i de choppy forhold. Skiftede dernæst ned til mit mindste sejl, min 5.1’er som jeg kun yderst sjælden er i aktion med.

Et par af deltagerne 18/9 2010 LynæsPå trods af det mindre sejl, var der mere end rigeligt at holde i. Det kombineret med en lang bane som gik ret så dybt, og som skulle rundes 3 gange, blev det til en udmarvende udfordring som jeg kun holdt til 3 gange. Dernæst var der plads i den anden række til mig, der passede jeg vist bedre ind.

Det blev til et par gode sejladser, hvis man da lige tæller den sidste fra for mit vedkommende. Jeg var simpelthen brugt op, og havde ikke meget tilbage at give af i mærkerundingerne, så det så rigtig skidt ud. Overvejede endda at hoppe af og “træde” den rundt, så smadret var jeg, godt det var sidste sejlads.

Dejlig udfordrende dag på vandet, med masser af vind, faktisk mere end jeg kunne håndtere med sikkerhed. Kombineret med at jeg aldrig rigtig fandt “sporet”, blev det til en middelmådig indsats, men trods alt en rigtig god og lærerig dag, med masser af nye opgaver på trænings programmet.

Senior række vinderne i Lynæs 18/9 2010Det er også for alvor blevet efterår, følte det egentlig allerede lidt i går, men det kom klart til udtryk i løbet af eftermiddagen da skyerne trak ind og solen forsvandt. Lynæs er jo et dejligt sted, og udfordrende nok til alle, specielt i dag med de forhold.

I senior rækken tog Brian Røgild sejeren foran Kasper Juul og Nikolaj Kruppa. I min række kan jeg ikke lige navnene på de 2 der tog første og anden pladsen hjem, men tog en tredie plads med hjem, vist nok efter 1 sejr og 2 tredie pladser.

Hyggeligt stævne, tak til Nautic og LWC, vi ses næste gang.

Vinden i Lynæs 18/9 2010Vind max: 21,3 m/s
Vind av: 16,4 m/s
Vind retning: Vest
Board: iSonic 86
Finne: Vector Canefire 32
Mast: Enigma 370 + 40 cm extender
Sejl: Code Red 5.1
Sejl trim: som anbefalet
Eyelet: bottom
Bomhøjde: 134
Track: +2
GPS max: 29,43 knob
GPS distance: 29,7 nm
Gpx file: 180910_lynaes.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1