Slalom Med 7.7 Og Høj Sol

Vindmåling Lynæs 3/8 2008Vejrudsigten bød på 8 ms fra Vest, en hel del byger med ialt 14 mm regn. Ikke just det mest positive udgangspunkt, men på trods af dette drog Paul og jeg endnu en gang afsted til Lynæs, hvor det efter adskillige byger under køreturen viste sig at være tørt, høj sol og vindmålingen på stranden viste ca 7 ms fra Vest – dog en del mere vind længere ude.

Valget faldt på min 101’er og min 7.7’er og det spillede rigtig godt sammen, og Paul og jeg oplevede et par rigtig gode runs, hurtigeste blev på 29,8 knob – bare om at holde fast og give fuld skrue.

Med 7.7’eren bør der vælges en større finne end de 39 – Deboichet SL2 39, som jeg havde sat på, det var lige i underkanten, specielt fordi vinden ikke var konstant god, der var huller, og her  mister man i kombination med 101 og 7.7 simpelthen for meget i op planingen, en 42 finne giver lige det lidt mere og en bedre slut oplevelse.

Der var rigtig meget tang når man kom tættere på land, længere ude var det dog fint. Det var hamrende irriterende, og jeg fik vist temperamentet og frustrationen et par gange, bedst som man har knoklet afsted for at finde den rette bane og vinkel klumper tangen sig sammen som en gang bånd spaghetti, ingen mulighed – ødelægger lige det gode run man sammen er i færd med, rigtig irriterende at gå glip af en god oplevelse.

Stranden i Lynæs var proppet med kitere, rigtig mange kvindelige faktisk, dejligt at se, og der lå så mange kites på stranden at det lignede en hel fugle koloni. På vandet gav det udslag i en del trængsel, og som windsurfer var man klart i under tal. Endnu en dejlig dag med en masse timer på vandet, høj sol og gode oplevelser sammen.

Vind max: 9,8 m/s
Vind av: 7,7 m/s
Vind retning: Vest
Board: iSonic 101
Finne: Deboichet SL2 39
Sejl: CR 7,7 – dog på en 490 mast !
Sejl trim: 1 cm mere nedhal end anbefalet, brugte Severne Red Line 490 mast
GPS max: 29,8
GPS distance: 37,3nm
Gpx file: 030808_lynaes.gpx

One Response to “Slalom Med 7.7 Og Høj Sol”

  1. DEN 78 says:

    Tror vi ville have opnået bedre resultat uden salat. Fra mobil i Polen.

Leave a Reply

UA-26760889-1