Nåede Det Næsten

Vinden i Veddelev 18/8 2009Jeg nåede lige at få en lille godbid af den gode vind der havde blæst over København det meste af dagen.

Ofte sejler jeg på min iSonic 101, men Brian Røgild “udfordrede” med 86’eren – hvorfor brugte jeg egentlig ikke den ? Så istedet for 101’eren som jeg jo holder meget af, blev den mindste “baby” valgt. Det gik nu også fint, den skød afsted som bare pokker, og jeg fik nogle gode ture ud af det. Med et forsvandt vinden dog, og jeg var da ret langt fra at være retur, ouch! Stod i vand til knæene og kæmpede bravt med at komme den lange vej ind, det lykkedes heldigvis.

Det var tæt på at der var nok vind til min Code Red 6.5, så jeg besluttede mig for den dovnes løsning, nemlig at nøjes med at skifte board. Så kom 101’eren på vandet, det gik strygende, vi fik nogle fede ture, og som perler på en snor lå der en hel del slalom sejlere på række sammen, frem og tilbage, jibe efter jibe, fedt. Jeg havde valgt at bruge min Vector Canefire 38 sammen med 6.5’eren, jeg havde jo brugt min Canefire 40 i søndags sammen med CR 7.5’eren, så lidt mindre sejl burde også være lig med mindre finne. Det var svært med den 38’er, det var som om den ikke helt var effektiv nok, men det burde den jo være. Kæmpede en del med spinout, på samme måde som i søndags, så det var ikke tilfredsstillende. Der skal testes mere med den finne. Kombinationen af iSonic 86 og min Canefire 34 var utrolig god, godt greb, og en dejlig følelse af sikkerhed og samtidig lethed.

Vinden aftog dog, og det var næsten umuligt at jibe ordentligt og følge med når min setup bestod af en 101’er og en 6.5’er – den mindst setup i “perlerækken”, så øv var det at forlade det sjove og den gode træning. Nåede ellers at lave en fed jibe seance sammen med Anders og Bjergsted, wow det var tæt. Måske 122’eren og en 7.5 ville være løsningen ? Nej ikke rigtigt, det så ud til at aftage endnu mere, så nok for i dag.

Fed intensiv træning efter en lang dag på marbejdet, rigtig dejligt.

Vind max: 12,3 m/s
Vind av: 9,4 m/s
Vind retning: Vest Nord Vest
Board: iSonic 86 & 101
Finne: Vector Canefire 34 & 38
Sejl: CR 6.5
Sejl trim: en cm mere ned end anbefalet
GPS max: 33,7
GPS distance: 22,4 nm
Gpx file: 180809_veddelev.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1