Herlig Følelse

SUP tur til Lista i Norge 28/10 2010Weekenden bød på en helt ny ting, nemlig SUP – eller rettere Stand Up Paddle. De fleste har hørt om det, og ved godt det er noget med et long board, en paddle, og så ned ad en bølge. Nemt og flot ser det ud, lige til at gå til, sådan næsten da. Jeg var ret så skeptisk på SUP, og specielt da weekenden’s SUP udfordring var ved Lista i Norge, som om der ikke var koldt nok herhjemme!

SUP tur til Lista i Norge 28/10 2010Godt nok ligger Lista i den sydligeste del af Norge, men fordommene om kulde og sne er der jo. Da Lista ligger lige ud til Nordsøen hvor Golf strømmen kommer ind, var forholdene faktisk mildere end i Danmark. Der var i vejrudsigten varslet med 10-12 m/s fra SV, og bølger mellem 2,5 og 3 meter, så måske forholdene ville være bedre til windsurfing ? Wave udstyret blev i hvert fald også taget med, og det kunne jo gå hen og blive noget af en oplevelse hvis de forhold foldede sig ud.

Næste morgen, efter god søvn oven på den lange rejse, var det som om at man var blevet transmorgriffet til en helt anden tid og verden. Udenfor var bjerge, stengærder, fugt og tågede omgivelser, det var slet ikke regn, kulde og blæse vejr som varslet, det her var et helt andet sted!

SUP tur til Lista i Norge 28/10 2010Fik tanket godt op, pakket mad og drikke, og så afsted mod de få sand strande i området omkring Lista. Et smukt syn der kom en i møde, havet der viste sin magt, kulden der trængte sig på, og så en glæde og forventning om noget helt specielt. Vi var 9 stykker som skulle mødes med en række norske surfere til det første norske SUP mesterskab. Jeg havde ingen ambitioner, men havde forventninger om at få prøvet SUP og få det under huden, og det lykkedes endda rigtig godt.

SUP tur til Lista i Norge 28/10 2010Det blev til en fantastisk dag, først var jeg en smule afventende, men efterhånden som dagen skred frem og flere og flere bølger blev fanget, ja så steg begejstringen naturligvis. Det at stå på brættet, mærke vandet under sig rulle langsomt frem, og så se vandet samle kræfter sammen for at tage afsæt, samle og forme de enorme kræfter til en smuk bølge er en helt unik oplevelse. Midt i havets kræft anstrengelse er man selv i færd med at give den alt hvad man kan. Der bliver padlet, dybe seje tag, hurtigere og hurtigere for at følge med bølgen. Så mødes kræfterne, bølgen tager over, boardet løftes, og man skal nu koncentrere sig om at styre boardet ned ad bølgen. Hvilken fantastisk oplevelse det er at mærke når bølgen tager fat, at man kan styre og få kontrol.

SUP tur til Lista i Norge 28/10 2010Jeg var ret så sikker på at SUP hører til under varmere himmelstrøg, hvorfor køre Nord på ? Vi skal den anden vej! Det overraskede på en rigtig positiv måde, herlig følelse, kunne ikke få nok, og det med at det hører til længere Syd på holder ikke, vi kan snildt nyde det i Danmark også. Op på boardet og så afsted, god tur.

Der vil snarest blive tilføjet billeder fra SUP turen til Lista i Billed og Video sektionen.

Leave a Reply

UA-26760889-1